Cheesecake uit Oostenrijk

Cheesecake uit Oostenrijk

De bekende Käse- of Topfenkuchen van Liesbeth’s moeder die uit Innsbruck komt. Heel anders weer dan de andere cheesecakes , want nu met magere kwark. Dit wordt ook wel “gebackene Käsekuchen”genoemd itt tot ongebakken Käsesahne Kuchen.


Ingrediënten voor een springvorm van 28 cm doorsnee

  • 200 gr bloem
  • 1 afgestreken tl bakpoeder
  • 75 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei (m)
  • 75 gr boter
  • ca 3 el paneermeel
  • 750 gr magere kwark
  • 150 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren (m) (gesplitst)
  • 100 gr bloem + 1 tl bakpoeder
  • 3 el citroensap
  • 250 ml slagroom
  • evt. 100 gr rozijnen , geweekt in Strohrum

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 160 graden hete lucht
  • Kneed bloem, bakpoeder, suiker, vanillesuiker, ei en boter snel tot een samenhangend deeg.
  • Vet een springvorm in en druk het deeg uit op de bodem van de springvorm. Druk het deeg langs de randen omhoog, strak tegen de springvrom rand.
  • Prik de bodem een paar keer in met een vork en bestrooi met wat paneermeel.
  • Roer kwark, suiker, vanillesuiker, 4 eigelen, bloem, bakpoeder, citroensap en slagroom goed door elkaar tot een homogeen beslag zonder klontjes.
  • Klop de eiwitten op tot meringue en schep in gedeeltes voorzichtig door het beslag.
  • Giet het mengsel op het deeg in de springvorme bak de Käsekuchen midden in de oven in ca 60 minuten gaar en schakel de oven uit
  • Laat de käsekuchen langzaam afkoelen in de oven



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *