Cheesecake uit Japan

Cheesecake uit Japan

Een heerlijk fluffy wolkige cheesecake, met een subtiele smaak en zonder bodem. Eet de cake, zoals in Japan, met wat vers fruit als toetje. Dit fanta40stische recept komt van Joconde’s Baking

https://www.youtube.com/watch?v=efeRizYYMLA


Ingrediënten voor een 15cm springvorm

  • 35 gr bloem (meerder keren gezeefd)
  • 5 gr maizena (meerder keren gezeefd)
  • 15 gr fijne kristal suiker
  • 130 gr philadephia cream cheese (op kamertemperatuur)
  • 40 gr boter
  • 50 gr melk
  • 3 eigeel
  • 10 gr citroensap
  • 55 gr suiker
  • 100 gr eiwit
  • Ook nodig : wel handig is een thermometer en een diepe ovenschaal waar de springvorm in past

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 150 graden Celcius (boven-onder warmte) en zet de diepe ovenschaal met een laag kokend water alvast in de oven en laat mee opwarmen.
  • Bekleed de springvorm met bakpapier (op maat, zie filmpje Joconde) en bekleed de buitenkant met veel aluminiumfolie.
  • Verwarm de philadelphia kaas met boter en melk, op een heel laag vuur. Blijf roeren tot een geheel en max. 50 graden Celcius.
  • Roer de eigelen door de warme kaas
  • mix de citroensap erdoor
  • roer dan de gezeefde bloem met maizena erdoor.

  • Klop de eiwitten met de suiker op tot er zachte pieken ontstaan en schep voorzichtig in gedeeltes door het kaasmengsel. Klop niet alle lucht er uit!
  • Giet het kaasmengsel in de springvorm (let op de cheesecake gaat als het goed is nog flink rijzen)
  • Schuif de vorm in de het schaal met water en bak voor 30 minuten en open dan de ovendeur 10 seconden om de stoom te laten ontsnappen
  • verlaag de oventemperatuur tot 110 graden celcius en bak 30 minuten verder
  • Zet dan de oven weer wat hoger op 150 graden Celcius en bak de cheesecake nog een minuut of 5 verder tot je een lichtbruin korstje ziet

Tips/weetjes

  • Dit is een cheesecake zonder bodem, heel neutraal van smaak dus passen er heerlijk verse vruchten bij of een wat sterker smakende vruchten of vanille-saus. Maar zonder ook fantastisch lekker!


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *