Hartige strudel van Yufka deeg
Dit is een heerlijk hartige strudel, maar dan in een yufka deegje gerold. Je kan deze yufka deegplakken halen bij een Turkse supermarkt.
Ingrediënten:
- Teentje knoflook
- Bakje champignons van 125 gram
- Zoete paprika
- 10 cherry tomaatjes
- Zout en peper naar smaak
- Kruidenmix naar smaak; bijvoorbeeld oosterse kruiden of tex mex kruiden
- Bolletje mozerella
- 1 plak yufka deeg
- 50 gram gesmolten roomboter
- Olijfolie om in te bakken
- Salade om erbij te serveren
- Bijvoorbeeld een lekkere salade van veldsla, de overgebleven cherry tomaatjes, een beetje olijfolie, peper en zout en witte balsamico azijn of een witte wijn azijn.
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden celcius hete lucht
- Snijd de champignons en de zoete paprika in plakjes
- Verwarm een koekenpan met olijfolie op het vuur
- Snijd de knoflook fijn, of doe het in een knoflook pers en fruit de knoflook aan in de pan.
- Bak de champignons en de zoete paprika totdat de champignonnetjes een beetje kleur krijgen
- Doe de cherry tomaatjes erbij en breng het geheel op smaak met peper en zout en kruidenmix naar keuze.
- Leg een plak yufka deeg op een theedoek en smeer de plak in met een dunne laag roomboter.
- Doe de warme vulling uit de koekenpan voor ongeveer 1/3e op het plak yufka deeg en houd de buitenkanten vrij, want dit ga je straks naar binnen toe vouwen als een pakketje.
- Scheur de mozerella in kleine stukjes en leg dit op de vulling.
- Vouw de randjes naar binnen toe, en rol daarna door de theedoek omhoog te doen, voorzichtig het filodeeg om met de vulling erin.
- Het kan scheuren, maar dit maakt niet heel erg uit.
- Smeer de rol in met een beetje roomboter.
- Bak de rol af op een bakpapier op een bakplaat voor ongeveer 20-30 minuten af op 180 graden.
- Snijd de rol door de helft, en serveer het met een lekkere salade