Hartige strudel van Yufka deeg

Hartige strudel van Yufka deeg

Dit is een heerlijk hartige strudel, maar dan in een yufka deegje gerold. Je kan deze yufka deegplakken halen bij een Turkse supermarkt.


Ingrediënten:


  • Teentje knoflook
  • Bakje champignons van 125 gram
  • Zoete paprika
  • 10 cherry tomaatjes
  • Zout en peper naar smaak
  • Kruidenmix naar smaak; bijvoorbeeld oosterse kruiden of tex mex kruiden
  • Bolletje mozerella
  • 1 plak yufka deeg
  • 50 gram gesmolten roomboter
  • Olijfolie om in te bakken
  • Salade om erbij te serveren
    • Bijvoorbeeld een lekkere salade van veldsla, de overgebleven cherry tomaatjes, een beetje olijfolie, peper en zout en witte balsamico azijn of een witte wijn azijn.

Werkwijze:


  • Verwarm de oven voor op 180 graden celcius hete lucht
  • Snijd de champignons en de zoete paprika in plakjes
  • Verwarm een koekenpan met olijfolie op het vuur
  • Snijd de knoflook fijn, of doe het in een knoflook pers en fruit de knoflook aan in de pan.
  • Bak de champignons en de zoete paprika totdat de champignonnetjes een beetje kleur krijgen
  • Doe de cherry tomaatjes erbij en breng het geheel op smaak met peper en zout en kruidenmix naar keuze.
  • Leg een plak yufka deeg op een theedoek en smeer de plak in met een dunne laag roomboter.
  • Doe de warme vulling uit de koekenpan voor ongeveer 1/3e op het plak yufka deeg en houd de buitenkanten vrij, want dit ga je straks naar binnen toe vouwen als een pakketje.
  • Scheur de mozerella in kleine stukjes en leg dit op de vulling.
  • Vouw de randjes naar binnen toe, en rol daarna door de theedoek omhoog te doen, voorzichtig het filodeeg om met de vulling erin.
  • Het kan scheuren, maar dit maakt niet heel erg uit.
  • Smeer de rol in met een beetje roomboter.
  • Bak de rol af op een bakpapier op een bakplaat voor ongeveer 20-30 minuten af op 180 graden.
  • Snijd de rol door de helft, en serveer het met een lekkere salade


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *