Scones van Matt Preston

Deze scones komen uit het boek “Matt Preston’s 100 beste recepten. Je kent Matt vast nog wel als jurylid bij Australian Masterchef en hebben dan ook hoge verwachtingen van zijn scones!


Ingrediënten voor 12 scones

  • 600 gr zelfrijzend bakmeel
  • een snuf zout
  • 40 gr koude boter (in stukjes)
  • 310 ml volle melk
  • 125 ml slagroom + extra om te bestrijken

Methode

  • Verwarm de oven voor op 230 graden Celcius en vet je bakplaat in.
  • Doe bakmeel, zout en boter in een kom. Wrijf de boter rustig door de bloem en til het mengsel daarbij telkems eem beetje op, zodat er lucht in komt.
  • Maak als je alle boter door de bloem hebt gewreven een kuiltje in het midden eb schenk de melk en de room erin. Meng alle ingrediënten met een ongekarteld mes; trek dat door de ingrediënten en meng ze losjes.
  • Stort het sconedeeg omgekeerd op een zeer licht met b,oem bestoven werkblad. Druk het deeg met de muis van je hand uit tot een dikte van 3 cm. Snijdt de plak deeg in 12 stukken.
  • Zet de scones dicht tegen elkaar aan op de bakplaat. Bestrijk de bovenkant met slagroom en schuif in degloeiend hete oven. Bak de scones 12-15 minuten. De scones zijn gaar als ze stevig (niet nat en zompig) aanvoelen als je erin het midden in knijpt.
  • Je kunt er altijd eentje proeven om er zeker van te zijn dat ze gaar zijn voordat je ze uit de oven haalt (de tractatie van de kok!)

Ervaringen & tips



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *