Ermine botercreme
![Ermine botercreme](https://debakcast.nl/wp-content/uploads/2024/01/de-bakcast-erme-1.jpg)
Op zetmeel basis. Een Amerikaanse botercreme bekend van oorspronkelijke Red Velvet Cakes. Deze botercreme is op basis van een roux of een bloempapje. Ook heel lekker als vegan variant!
Ingrediënten
- 45 gr bloem (gezeefd)
- 240 melk
- 200 gr boter (zacht, op kamertemperatuur)
- 200 poedersuiker
- 1 tl vanille extract
- Ook nodig: tandenstoker, plastic folie
Methode
- 1. verwarm op een middelhoog vuur de melk en de bloem. Breng dit mengsel al roerend aan de kook (let op , koekt makkelijkaan, dus blijven roeren!)
- 2. Laat het bloempapje rustig 5 minuten door koken totdat een tandenstoker erin rechtop blijft staan
- 3. Haal de pan van het vuur en leg een vel plastic folie direct op het bloempapje en laat dit afkoelen
- 4. Als het bloempapje is afgekoeld begin je met het mixen van de boter. Klop minimaal 10 minuten in je keukenmachine tot de botercreme wittig is en heel luchtig.
- 5. Voeg voorzichtig de poedersuiker en vanille extract toe en mix verder tot de suiker goed is opgenomen
- 6. Voeg het bloempapje in gedeeltes erbij en mix alles verder tot je een mooi egale luchtige botercreme hebt (ongeveer 5 minuten mixen)
Onze ervaringen
- Dit is een neutrale maar lekkere creme waar je verder nog smaakjes aan toe kunt voegen. Vroeger mengde Liesbeth dit met bijvoorbeeld aardbeien- puddingpoeder. Geen idee of dat nog bestaat , haha
- Vegan variant: vervang de melk door ongezoete amandelmelk en de boter door plantaardige boter
- Prima botercreme voor als je bijvoorbeeld geen ei verdraagt en minder vet wil eten.