Banketbakkersroom botercreme

Banketbakkersroom botercreme

Op basis van zetmeel (maïzena). Een botercreme vol van smaak


Ingrediënten

  • 500 gr melk
  • 100 gr suiker
  • 2 eidooiers
  • 45 gr maizena
  • 1 vanillestokje
  • 300 gr boter (zacht, op kamertemperatuur)
  • Ook nodig: keukenmachine

Methode

  • Meng 2 eetlepels melk met suiker en eidooiers en men goed door elkaar
  • Klop de maizena erdoor en meng tot een glad papje
  • Schraap het vanillemerg uit het vanillestokje en doe dit samen met de melk in een pannetje.
  • Breng de melk aan de kook
  • Giet wat hete melk bij het suikermengsel
  • sel en roer goed door; giet dit dan terug bij de hete melk en breng dit al roerend weer aan de kook. Laat dit, terwijl je goed roert, 1 a 2 minuten zachtjes door koken tot een dikke vla.
  • Giet de hete vla uit op een platte schaal en leg er plastic folie op, zodat er geen vel op komt. Laat de vla afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkast.
  • Klop de zachte boter 10 minuten in de keukenmachine tot een luchtige, witte creme. Doe al kloppend de afgekoelde banketbakkersroom erbij en mix tot alles goed is gemengd.
  • De botercreme is nu klaar voor gebruik

Onze ervaringen

  • smaak
  • textuur, kleur


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *