Biscuit Rose de Reims

Biscuit Rose de Reims

Recept van Hidde de Brabander op 24Kitchen

Ingrediënten

1 vanillestokje

4 eieren (200 gr)

245 gr fijne kristalsuiker

1 mespuntje rode kleurstof

190 gr bloem

95 gr aardappelzetmeel

5 gr bakpoeder

Ook nodig: Poedersuiker, rechthoekige bakvorm, bakpapier, zeef

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C (boven-onder hitte) Halveer de vanillepeul in de lengte en schraap het merg eruit.

1. Klop het ei met de suiker en vanillemerg luchtig. Voeg wat rode kleurstof toe aan het schuim. Zeef de bloem, aardappelzetmeel en de bakpoeder en meng deze droge ingrediënten goed door elkaar. Spatel het bloemmengsel beetje bij beetje door het eischuim.

2. Verdeel het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm. Bak het biscuit eerst 30 minuten.

3. Haal het biscuit uit de bakvorm en snijd in banen van 10×3 cm en 15×3 cm. (of zoals bij jou uitkomt in je bakvorm). Verlaag de oventemperatuur naar 120°C (boven-onder hitte) en bestrooi de gesneden plakken met  poedersuiker. En droog het biscuit nog 15 minuten verder in de oven.

Ervaringen Liesbeth

Deze biscuits roses zijn dubbel gebakken dus echt bis-cuits (2x gebakken in het Frans)

Het zijn wat drogere langevinger-achtige biscuits die in Frankrijk nog maar door 1 bakker worden gebakken nl.

La Maison Fossier uit Reims. Ze dienen vaak om te  dippen in Champagne, zoals je bv Biscotti doopt in Vin Santo of Sauternes.

Liesbeth maakte er ooit Tiramisu mee en absoluut favoriet was de Charlotte Russe met deze heerlijk Biscuit Rose. Ook is het heerlijk om de droge roze biscuits fijn te malen tot roze paneermeel.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *