Japans Biscuit

Japans Biscuit

Kasutera Cake

Dit recept is gebaseerd op een recept van Emojoiecuisine

Ingredi├źnten

20 gr rietsuiker

100 gr eiwit (ca 3 eieren)

125 gr eigeel (ca 8 eieren)

40 gr fijne kristalsuiker

100 gr glucosestroop

20 gr vloeibare honing

70 gr patentbloem

Ook nodig: cakeblik, bakpapier

Methode

 1. Vet een cakeblik in en bedek de hele vorm met bakpapier.
 2. Verwarm de oven voor op 160 C (boven-onder hitte)
 3. Sprinkel de rietsuiker over de bodem van de bedekte cakevorm
 4. Klop de eiwitten op een lage stand en voeg langzaam 40 gr suiker toe terwijl je klopt.
 5. klop verder op een lage stand tot de meringue zacht en “runny”is.
 6. Voeg alle eigeel in een keer toe en klop op de laagste stand het eigeel door de meringue tot goed gemengd.
 7. Doe glucosestroop (zie tips hieronder) met honing in een bakje en verwarm lichtjes bv in de magnetron. Giet de licht warme stroop al mixend bij de meringue. Blijf zachtjes kloppen tot een schuimend geheel.
 8. Zeef de bloem over de meringue en spatel dit voorzichtig door elkaar. Je hebt nu een dik pannenkoekenbeslag. Dit giet je op de suiker in het cakeblik.
 9. Prik met een prikker de laatste luchtbelletjes uit je beslag en bak de Japanse cake (biscuit) op 160 C in 60 minuten mooi donkerbruin. Verwijder de Kasutera meteen uit het cakeblik, trek het bakpapier er voorzichtig af en verpak de nog warme biscuit in huishoudfolie, zodat hij niet uitdroogt.
 10. Leg de Kasutera op zijn kop (ronde kant) voor een nacht weg, op kamertemperatuur.
 11. Draai de cake om, haal het folie eraf en snijd aan 2 lengte zijden de randen eraf (zoals bij ontbijtkoek). snijd de Kasutera in dikke plakken en lat je verrassen!

Liesbeth’s ervaringen

 1. Zoals je op de foto ziet lukte het mij niet om zo’s mooie strakke Kasutera te maken zoals je bij de Japanse bakkerijen ziet. In Japan gebruiken ze dikwijls een strakke dikwandige houten bakvorm e had ik niet. Dus een paar splinterdun houtschaafsel vorm besteld met een inlegvel en dat zakte een beetje in aan de zijkanten. De volgende keer gebruik ik gewoon een cakeblik zoals hierboven beschreven staat.
 2. Wij vinden het een fluffy, goey , zachte cake die je doet verrassen met een heel lichte hint van honing, heel bijzonder! Laat ons jouw ervaringen weten op http://instagram.com/debakcast
 3. foodicles.com/japanese-castella-history/ Hier vind je meer over de interessante geschiedenis van de Kasutera cake.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *