DE appeltaart van Holtkamp

DE appeltaart van Holtkamp

Voor dit recept verwijs ik je heel graag naar de Masterclass die Holtkamp heeft gegeven op Foodtube.

Het recept staat ook in zijn prachtige boek De Banketbakker. Dat boek is echt mijn absoluut favoriete bakboek.

Deze heerlijke appeltaart heeft 4 bijzonderheden:

  • Je stooft de appeltjes met maizena, abrikozenjam en een klein beetje suiker 10 minuutjes op een medium hoge warmte bron, dit werkt ook in je voordeel om een soggy bottom te voorkomen.
  • Het gebruik van zeeuws bloem geeft een stevige brosse korst.
  • Er ligt een lekkere laag amandelspijs onderin dat je appeltaart een extra next level smaak geeft en het voorkomt een soggy bottom.
  • De manier waarop je de deegstrengen plaatst voorkomt dat je een raster van deegstrengen hoeft te maken.

Tips:

  • Dek de appeltaart af in de oven met aluminium folie als de bovenkant te snel verkleurd.
  • Gebruik je hete lucht, verlaag dan de temperatuur iets van 200 graden naar 185 graden.
    • Bak liever iets lager en langer dan kort en te hoog


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *