Biscuit Rose de Reims
Recept van Hidde de Brabander op 24Kitchen
Ingrediënten
1 vanillestokje
4 eieren (200 gr)
245 gr fijne kristalsuiker
1 mespuntje rode kleurstof
190 gr bloem
95 gr aardappelzetmeel
5 gr bakpoeder
Ook nodig: Poedersuiker, rechthoekige bakvorm, bakpapier, zeef
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C (boven-onder hitte) Halveer de vanillepeul in de lengte en schraap het merg eruit.
1. Klop het ei met de suiker en vanillemerg luchtig. Voeg wat rode kleurstof toe aan het schuim. Zeef de bloem, aardappelzetmeel en de bakpoeder en meng deze droge ingrediënten goed door elkaar. Spatel het bloemmengsel beetje bij beetje door het eischuim.
2. Verdeel het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm. Bak het biscuit eerst 30 minuten.
3. Haal het biscuit uit de bakvorm en snijd in banen van 10×3 cm en 15×3 cm. (of zoals bij jou uitkomt in je bakvorm). Verlaag de oventemperatuur naar 120°C (boven-onder hitte) en bestrooi de gesneden plakken met poedersuiker. En droog het biscuit nog 15 minuten verder in de oven.
Ervaringen Liesbeth
Deze biscuits roses zijn dubbel gebakken dus echt bis-cuits (2x gebakken in het Frans)
Het zijn wat drogere langevinger-achtige biscuits die in Frankrijk nog maar door 1 bakker worden gebakken nl.
La Maison Fossier uit Reims. Ze dienen vaak om te dippen in Champagne, zoals je bv Biscotti doopt in Vin Santo of Sauternes.
Liesbeth maakte er ooit Tiramisu mee en absoluut favoriet was de Charlotte Russe met deze heerlijk Biscuit Rose. Ook is het heerlijk om de droge roze biscuits fijn te malen tot roze paneermeel.