Lemon Curd cake
Recept van de Appie;-) een traditionele cake met een vulling van lemon curd. Dit keer gebruikte ik een restje Chivers lemoncurd. Het recept heb ik een beetje aangepast.
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1198069/lemon-curd-cake
Ingrediënten
200 gr zachte roomboter
200 gr suiker
3 eieren
2 eiwitten
citroen (rasp)
200 gr zelfrijzend bakmeel
snuf zout
4 grote el Lemoncurd
Bereiding
- Vet een cake blik in en bestuif met wat bloem tegen het plakken. Verwarm de oven voor op 160 graden hete lucht.
- Klop de roomboter met de suiker ca 10 minuten tot een luchtige creme. Voeg een voor een de eieren toe, en laat ze steeds goed opnemen in he beslag. Als laatste de 2 eiwitten er bij en nog een minuutje verder kloppen.
- Voeg citroenrasp, zelfrijzend bakmeel en wat zout toe en schep alles goed door met een spatel tot een soepel beslag.
- Vul het cakeblik met de helft van het beslag en strijk glad.
- Bedek met ca 4 el lemoncurd en verspreid voorzichtig over de hele cake.
- Voeg de rest van het cake beslag toe en strijk glad
- Bak de cake 50 minuten of tot ie gaar is
- Extra: als je nog lemon curd over hebt, klop dit dan los met een vork en sprenkel over de cake
Smaak: door de cake voor het bakken te vullen met lemoncurd geef je een leuke twist aan een “gewone” cake. De lemoncurd bleef goed zichtbaar en smaakte alsof hij achteraf was in gespoten.