Ermine botercreme
Op zetmeel basis. Een Amerikaanse botercreme bekend van oorspronkelijke Red Velvet Cakes. Deze botercreme is op basis van een roux of een bloempapje. Ook heel lekker als vegan variant!
Ingrediënten
- 45 gr bloem (gezeefd)
- 240 melk
- 200 gr boter (zacht, op kamertemperatuur)
- 200 poedersuiker
- 1 tl vanille extract
- Ook nodig: tandenstoker, plastic folie
Methode
- 1. verwarm op een middelhoog vuur de melk en de bloem. Breng dit mengsel al roerend aan de kook (let op , koekt makkelijkaan, dus blijven roeren!)
- 2. Laat het bloempapje rustig 5 minuten door koken totdat een tandenstoker erin rechtop blijft staan
- 3. Haal de pan van het vuur en leg een vel plastic folie direct op het bloempapje en laat dit afkoelen
- 4. Als het bloempapje is afgekoeld begin je met het mixen van de boter. Klop minimaal 10 minuten in je keukenmachine tot de botercreme wittig is en heel luchtig.
- 5. Voeg voorzichtig de poedersuiker en vanille extract toe en mix verder tot de suiker goed is opgenomen
- 6. Voeg het bloempapje in gedeeltes erbij en mix alles verder tot je een mooi egale luchtige botercreme hebt (ongeveer 5 minuten mixen)
Onze ervaringen
- Dit is een neutrale maar lekkere creme waar je verder nog smaakjes aan toe kunt voegen. Vroeger mengde Liesbeth dit met bijvoorbeeld aardbeien- puddingpoeder. Geen idee of dat nog bestaat , haha
- Vegan variant: vervang de melk door ongezoete amandelmelk en de boter door plantaardige boter
- Prima botercreme voor als je bijvoorbeeld geen ei verdraagt en minder vet wil eten.