Franse Meringue met 2 soorten suiker
naar een recept van Lenotre
Ingrediënten
- 60 gr eiwit
- 20 gr fijne kristalsuiker (1e keer)
- 20 gr fijne kristalsuiker (2e keer0
- 4 gr citroensap
- 7 gr maïzena
- 50 gr poedersuiker
Methode
- Verwarm de oven voor op 100 graden Celcius boven-onder warmte
- Klop de eiwitten in een keukenmachine op lage stand (4 van 10) gedurende 4 minuten
- strooi 20 gram suiker erbij en verhoog de snelheid (6 van 10) gedurende 3 minuten
- strooi weer 20 gr suiker erbij en klop 2 minuten op stand 8 van 10
- 4 gr citroensap erbij en zeef 7 gr maïzena erover
- Klop 1 minuut op de hoogste stand van de mixer
- Zeef poedersuiker erover en spatel dit door het eiwitschuim
- Bak de meringue 3 uur op 100 graden Celcius en laat daarna in de uitgeschakelde oven helemaal afkoelen.
Ervaringen Liesbeth
- veel verschillende stappen die je moet volgen
- resultaat was een mooi sterk schuim maar wel een beetje poederig van structuur, dat zie je ook op de foto.