Franse Meringue met 2 soorten suiker

Franse Meringue met 2 soorten suiker

naar een recept van Lenotre


Ingrediënten

  • 60 gr eiwit
  • 20 gr fijne kristalsuiker (1e keer)
  • 20 gr fijne kristalsuiker (2e keer0
  • 4 gr citroensap
  • 7 gr maïzena
  • 50 gr poedersuiker

Methode

  • Verwarm de oven voor op 100 graden Celcius boven-onder warmte
  • Klop de eiwitten in een keukenmachine op lage stand (4 van 10) gedurende 4 minuten
  • strooi 20 gram suiker erbij en verhoog de snelheid (6 van 10) gedurende 3 minuten
  • strooi weer 20 gr suiker erbij en klop 2 minuten op stand 8 van 10
  • 4 gr citroensap erbij en zeef 7 gr maïzena erover
  • Klop 1 minuut op de hoogste stand van de mixer
  • Zeef poedersuiker erover en spatel dit door het eiwitschuim
  • Bak de meringue 3 uur op 100 graden Celcius en laat daarna in de uitgeschakelde oven helemaal afkoelen.

Ervaringen Liesbeth

  • veel verschillende stappen die je moet volgen
  • resultaat was een mooi sterk schuim maar wel een beetje poederig van structuur, dat zie je ook op de foto.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *