Oostenrijks biscuit
Ingrediënten
4 eigeel (m)
180 gr fijne kristalsuiker (90gr + 90gr)
1 zakje vanillesuiker
4 eiwitten (m)
3-4 el water
150 gr patentbloem (gezeefd)
150 gr maïzena (gezeefd)
7 gr bakpoeder
snuf zout
Ook nodig: 3 ronde cakevormen/springvormen van 16 cm doorsnee.
Methode
- Klop eigeel met 90 gr suiker en vanillesuiker 5 tot 10 minuten schuimig tot een witgeel beslag.
- Klop de eiwitten met water op tot een licht schuim en voeg lepel voor lepel de suiker toe, terwijl je blijft mixen en de eiwitten verder tot een stijve meringue klopt.
- Schep de meringue op het beslag en spatel voorzichtig door elkaar.
- Zeef bloem, maïzena, bakpoeder en zout bij elkaar in een kom en strooi dit over het biscuit beslag. Spatel alles voorzichtig door elkaar zonder dat je teveel luchtigheid verliest. Het beslag moet schuimig blijven.
- Verdeel het biscuitbeslag over 3 bakvormen en bak ongeveer 30 minuten op 160 C (hete lucht)
Liesbeth’s ervaring
Dit is een biscuitbeslag dat ik gebruik voor bv koude Kwarktaarten, slagroomtaarten of boter crème gevulde taart. Het droge van de biscuit is een mooie tegenhanger voor een romige vulling.