Biscuit – extra eigeel

Biscuit – extra eigeel

Dit heerlijke recept geeft een superluchtig en wolkig eindresultaat. Een extra handeling zou je kunnen zeggen omdat je een meringue maakt als basis voor je recept, maar het is altijd de extra moeite waard vind ik zelf.


Ingredienten:


  • 3 eiwitten
  • 5 eigeel
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • Snuf zout
  • 80 gram bloem
  • 20 gram maïzena

Methode:


  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius
  • Bereid je bakvorm goed voor – voor dit recept gebruikte ik een vorm van 15 cm. Om de vorm voor te bereiden gebruikte ik bakspray, bakpapier aan de onderkant en bakpapier aan de zijkant van de bakvorm.
  • Klop de eiwitten op tot ze een klein beetje schuimig is, een frothy stage, en voeg dan steeds een theelepel suiker toe totdat de suiker helemaal is opgenomen en je een mooi meringue mengsel hebt geklopt. Dit kan wel 7 minuten duren.
  • Zeef de bloem met de maizena
  • Klop de 5 eigelen los in een kommetje
  • Doe een klein beetje meringue bij de eigelen om het ‘familie’ te maken
  • Doe daarna al het eigeel bij de meringue en meng dit voorzichtig door elkaar
  • Spatel de bloem met maizena heel voorzichtig door het opgeklopte eieren/suiker mengsel
  • Vul de bakvorm voor ongeveer 2/3e
  • Bak je biscuit af op 180 graden voor ongeveer 25-30 minuten.
    • De baktijd is afhankelijk van de grootte en de hoogte van je vorm.
    • Hoe hoger en groter de vorm hoe langer de baktijd


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *