Lemoncurd crumble taart
Nog een lemoncurd recept uit Pauline’s keuken. Ik heb het ietsje aangepast omdat ik alleen magere kwark had.
Ingrediënten
- 125 gr boter (ijskoud, in kleine stukjes)
- 125 gr suiker
- 1 ei
- 185 gr zelfrijzend bakmeel
- snuf zout
- 250 gr magere kwark
- 6 el lemoncurd
- 50 gr ijskoude boter
- 75 gr bloem
- 75 gr suiker
- Ook nodig: ingevette springvorm doorsnee 20 cm, keukenmachine met messen
Bereiding
Doe de ijskoude stukjes boter met de suiker in de keukenachine en hak het tot een romig mengsel.Voeg het ei toe en pulseer tot het ei helemaal is opgenomen. Voeg 185 gr zelfrijzend bakmeel en een snuf zout toe en pulseer tot een samenhangend deeg. Vorm een ronde platte plak en leg het afgedekt 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voo op 160 graden hete lucht. Maak intussen de vulling en klop kwark met lemoncurd tot een gladde saus. Zet dit ook in de koelkast.
Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier tot een cirkel van 23-24 cm doorsnede en bedek de springvorm ermee.
Snijd voor de crumble 50 gr ijskoude boter door 75 gr bloem en 75 gr suiker en kneed snel tot grove kruimels. Schenk de lemoncurdkwark in de vorm en bestrooi met de kruimels. Bak de taart in 35-40 minuten goudbruin.
Laat de taart 60 minuten in de vorm afkoelen. Haal de vorm eraf en laat verder op een rooster afkoelen.
Smaak: wij vonden het een heerlijk frisse kruimeltaart; de magere kwark bakte goed en pakte goed uit. De vettige lemoncurd vangt de droogte van de magere kwark goed op, vonden wij;-)