Russian botercrème

Russian botercrème

Deze botercreme is zo ontzettend makkelijk te maken, een heel fijn beginners recept met maar twee ingredienten! Tenzij je besluit een klein beetje zout en vanille toe te voegen, dan zijn het er vier!


Ingrediënten


  • 250 gram roomboter op kamer temperatuur
  • 230 gram gecondenseerde melk
  • snufje zout naar smaak
  • vanille naar smaak

Methode


  • Klop de roomboter met een garde in de keukenmachine op middelhoge snelheid voor ongeveer 5-8 minuten totdat het flink in volume is toegenomen en mooi licht gekleurd is geworden.
  • Doe de gecondenseerde melk in drie etappes bij de opgeklopte roomboter, en blijf op gemiddelde snelheid mixen met de keukenmachine zodat het goed wordt opgenomen.
  • Je kan er nu voor kiezen om een beetje vanille en een snufje zout toe te voegen voor de smaak.
  • Mocht je de luchtbellen er weer uit willen kloppen voor een mooie gladde botercrème om een taart af te smeren of een mooie cupcake toef op te spuiten, dan kan je de mijter/bisschop inzet stuk voor de keukenmachine gebruiken en het nog goed op middelhoge snelheid door te kloppen.
    • Je kan er in deze stap ook voor kiezen om de botercrème een kleurtje te geven.

Tip: Mocht je de botercrème iets minder geel laten kleuren, doe dan een heel klein beetje paarse kleurstof erbij om de gele gloed te neutraliseren.



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *