Red Velvet uit de Guardian

Red Velvet uit de Guardian

De guardian noemt dit de Dolly Parton onder de cakes… Dit recept komt uit de rubriek “how to cook the perfect red velvet” van Felicity Cloake. Zij probeerde diverse RedVelvet recepten uit en vindt dit de beste. Vinden wij dit ook?? Luister dan naar DeBakcast nr 4 en trek je eigen conclusie.

https://www.theguardian.com/lifeandstyle/wordofmouth/2016/aug/11/how-to-cook-the-perfect-red-velvet-cake

Ingrediënten

285 gr bloem

1 tl cacaopoeder

1 tl bakpoeder

1kleine tl zout

225 boter

225 gr fijne kristalsuiker

3 eieren (m) opgeklopt

193 ml karnemelk

1/2 tl vanille extract

rode kleurstof naar behoefte

1/2 tl baksoda

1/2 el ciderazijn

________________________________________________________________________________________________________________

Methode

________________________________________________________________________________________________________________

  • Vet 2 ronde bakvormen in met doorsnee 16cm. Verwarm de oven voor op 160 graden hete lucht. Zeef bloem,cacaopoeder, bakpoeder en zout samen in een kom.
  • Mix boter en suiker voor ongeveer 10 minuten tot een lichte fluffy botercreme. Voeg een voor een de ieren toe, blijf kloppen tot alle eieren goed zijn opgenomen.
  • Klop de karnemelk samen met vanille en genoeg rode kleurstof om je taart een felrode kleur te geven. Voeg 1/3 van de bloem bij de boter en spatel door elkaar. Giet vervolgens 1/2 van de karemelk erbij en mix dit er goed door. Herhaal dit totdat alles erdoor gemixed is.
  • Meng de baksoda met de azijn en voeg dit toe aan het cakebeslag. Verdeel het beslag over de 2 ingevette bakvormen en bak ongeveer 25-30 minuten tot de cakes net gaar zijn.

________________________________________________________________________________________________________________

Liesbeth kijkt vaak in de recepten van de Guardian. Daar onderzoekt Felicity Cloake recepten van verschillende bekende kokenboeknschrijvers, koks, restaurants, etc. ,kijkt wat de verschillen zijn en welke volgens haar de beste. Liesbeth weet niet zeker of dit het juiste RedVelvet recept is met name omdat het een Britse krant betreft en die Felicity ook Brits is en de Red Velvet toch echt wel Amerikaans van origine. Wat vind jij? Laat het ons weten, vinden wij interessant!



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *