Kim’s worteltaart

Kim’s worteltaart

Deze taart zit al sinds mijn 18e verjaardag in mijn repertoire en wordt vaak aangevraagd als verjaardagstaart voor vriendinnen. Ik maakte een versie hiervan in de welbekende tent en verving daar de sinaasappel door een lekkere scheut cointreau.


Ingrediënten:


  • 300 gram bloem
  • 300 ml zonnebloem olie
  • 450 gram geraspte worteltjes (of in de keukenmachine gehakte kleine stukjes)
  • 200 gram licht bruine basterd suiker
  • 3 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baksoda
  • 1 snufje zout
  • Kruiden: kaneelpoeder (halve theelepel), koek en speculaas kruiden (grote volle theelepel) en een half theelepeltje chinese 5 spices.
  • 1 sinaasappel
  • Vanille aroma (flinke scheut)
  • Grote hand rozijnen
  • Pecannoten 125 gram
  • Het is ook lekker om een deel van de pecannoten door pistache nootjes te vervangen. In dit recept heb ik ze alleen gebruikt om de bovenkant van de taart te versieren.

Cream cheese frosting:

  • 300 gram poedersuiker
  • 200 gram mon chou (stevige cream cheese)
  • 80 gram zachte roomboter
  • Theelepel of scheutje vanille extract

Ook nodig:

  • Keukenmachine of handmixer
  • Bakvormen van 15 cm
  • rasp als je sinaasappelschil wilt toevoegen
  • machine of rasp om worteltjes te raspen

Methode:


Worteltaart

  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celcius
  • Rasp de worteltjes in een keukenmachine of met de hand
  • Mix de suiker, eieren en zonnebloem olie en vanille aroma
  • Zeef de de bloem, bakpoeder, baksoda, zout, en kruiden
  • Voeg de droge ingredienten bij het suiker, olie en eieren mengsel en mix dit door elkaar tot het net bij elkaar komt (er mag nog een beetje bloem zichtbaar zijn).
  • Voeg dan een beetje sinaasappelsap toe en de wortelen met de rozijnen en mix dit nog heel even door elkaar.
  • Voeg als laatste de pecannoten toe
  • Verdeel het beslag over 3 taart vormen
  • Bak deze af in ongeveer 25-30 minuten op 160 graden.

Cream cheese frosting:

  • Mix de zachte roomboter en vanille met de poeder suiker tot het een korrelige massa wordt
  • Voeg daarna de cream cheese door en klop het door totdat het een mooi homogeen mengsel is.
    • Zorg dat je het niet te ver door klopt omdat het dan te vloeibaar kan worden.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *