Mary Berry’s shortbread
Buttery & delicious shortbread met semolina voor een extra crunch
Ingrediënten
- 100 gr fijne tafelsuiker
- 225 gr boter
- 225 gr (Zeeuwse) bloem
- 100 gr semolina
- snuf zout
- extra suiker om te bestrooien
- ronde uitsteker
Methode
- Meng bloem, semolina en zout door elkaar. Voeg de boter en suiker toe en wrijf het tussen je vingers tot het deeg samen begint te komen. Kneed het kort door tot een zacht deeg.
- Rol het deeg voorzichtig (druk niet te hatd!) op een bebloemd aanrecht uit tot een dikte van ca 8-10 mm. Steek er een of meerdere cirkels uit. Maak gaatje met een vork en bestrooi met de extra suiker. Je kunt alvast met een mesje strepen maken waar je later wilt snijden. Leg dit deeg afgedekt 1 of meerdere uren in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 160 graden (boven-onder warmte)
- Bak de shortbread(s) 35 minuten tot goudbruin.
- Laat 30 minuten afkoelen en snijd meteen in in gewenste stukken