Spinazie & Feta Strudel

Spinazie & Feta Strudel

In oostenrijk wordt deze strudel ook wel Griekse strudel genoemd. In dit recept gemaakt met roomboter bladerdeeg


Ingrediënten voor 3 tot 4 personen

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius (boven-onder warmte)
  • maak het bladerdeeg of haal de rol uit de koelkast en laat iets op kamer temperatuur komen zodat je het zonder scheuren kunt afrollen
  • Was de spinazie en kook snel in her aanhangende vocht gaar. Laat de spinazie heel goed uitlekken en afkoelen. Knijp het desnoods een beetje verder uit met je handen. Hak de spinazie fijn.
  • Vermeng de spinazie met de blokjes feta, uitgeperste knoflook, zout en peper.
  • Bestrijk het uitgerolde balderdeeg met een dikke laag creme fraiche en leg hierop de spinazie.
  • Klap de het strudeldeeg bovenop dicht /met overlapping. Bestrijk de strudel met het losgeklopte ei en bak 30-40 minuten
  • Heerlijk met een tomatensla
  • Ook leuk om wat sesam er voor het bakken over te strooien of figuurtjes van bladerdeeg op te maken


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *