Apfelstrudel van filodeeg

Apfelstrudel van filodeeg

Heb je geen tijd om je eigen deeg te maken, maar heb je visite en wil je binnen 40 minuten iets lekkers serveren? Dan is dit lekkere recept de oplossing!


Ingredi├źnten:


  • Kant en klaar filodeeg
  • 2 granny smith appels
  • 50 gram pecannoten
  • 2 eetlepels kaneel (naar smaak)
  • 2 eetlepels kristalsuiker (naar smaak)
  • 75 gram gesmolten roomboter om de laagjes filodeeg in te smeren

Werkwijze:


  • Verwarm de oven voor op 180 graden celcius hete lucht
  • Schil de appeltjes en snijd in dunne plakjes of in kleine stukjes
  • Snijd de pecannootjes wat kleiner
  • Doe de plakjes appel, de pecannootjes, suiker en kaneel bij elkaar in een kom en vermeng goed met elkaar
  • Pak 3 vellen filodeeg
  • Leg een plakje filodeeg op een theedoek, en smeer het laagje filodeeg in met een dun laagje roomboter.
  • Leg het volgende plakje filodeeg erop, en smeer ook deze bovenkant in met een dun laagje roomboter.
  • Leg het laatste plakje filodeeg erop, en smeer ook deze in met een dun laagje roomboter.
  • Doe de appelvulling op ongeveer 1/3 van de laag filodeeg, houd de randjes rondom van ongeveer 3-5 cm schoon van de vulling.
  • Vouw de randjes naar binnen toe, en rol daarna door de theedoek omhoog te doen, voorzichtig het filodeeg om met de vulling erin.
  • Het kan scheuren, maar dit maakt niet heel erg uit. Je kan het alsnog ook omsluiten met een laatste laagje filodeeg voordat je het de oven in doet, maar dit hoeft niet. Als je het na het bakken aansnijdt, scheurt het deeg ook!
  • Bak de rol af op een bakpapier op een bakplaat voor ongeveer 20-30 minuten af op 180 graden.
  • Snijd er mooie plakjes van en serveer zo, of doe er een lekkere bol slagroomijs bij,of een klodder slagroom.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *