Homemade Lemoncurd (Liesbeth)

Dit recept komt uit mijn Alpenkookboek, waarin ik het gebruik voor de Tarte au Citron


Ingrediënten

  • 5 citroenen (bio) (rasp + sap)
  • 275 gr suiker (225 gr + 50 gr)
  • 4 eieren (M, geklutst)
  • 300 gr boter (in stukjes)

Bereiding

  • Rasp de citroenen en meng dit met 225 gr suiker. Wrijf het goed door met je vingers, hiermee komt het citroen aroma nog meer vrij.
  • Voeg de eieren toe, samen met het sap van 3,5 citroen.
  • Verwarm dit au-bain-marie, zachtjes blijven roeren tot het een dikke vla wordt. (dit kan 20 minuten duren!) Zet het vuur niet te hoog want dan stolt het ei te snel en krijg je klonters. Haal de vla van het vuur en laat 10 minuten afkoelen.
  • Roer de stukjes boter er door tot een cremig geheel. Als er nog klontjes in zitten, kun je de staafmixer er nog even op zetten. Bewaar je lemoncurd in de koelkast in een afgesloten pot of gebruik direct. Invriezen kan ook!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *