Madeleines van Pierre Herme
Deze madeleines van Pierre Herme kwam ik tegen en van zo een groot Frans icoon wil je natuurlijk het direct uit proberen!
Ingrediënten
3 eieren
150 gram fijne kristalsuiker
geraspte schil van een halve citroen
sap van een halve citroen
50 gram melk
200 gram gezeefd bloem
8 gram bakpoeder
Snufje zout
100 gram gesmolten boter
Werkwijze
- Klop de eieren met de fijne kristalsuiker in een keukenmachine op totdat het verdubbelt in volume en licht wordt.
- Voeg de citroenschil, de citroen sap en melk toe en mix het goed door elkaar
- Zeef de bloem met de bakpoeder en voeg het toe aan het beslag en mix het voorzichtig door elkaar totdat het goed is vermengd.
- Doe het beslag in een spuitzak en leg in het in de koelkast om te rusten. Je kan het in principe na 2 uur wel al afbakken, maar het is fijner het de avond van te voren te maken en dit in de koelkast weg te leggen zodat je het de volgende dag kan afbakken en verse madeleines kan serveren.
- Verwarm de oven op 170 graden celcius hete lucht
- smeer een bakvorm in met een klein beetje boter
- Vul de madeleine vormpjes voor ongeveer 2/3 met het beslag
- Bak de madeleines af op 170 graden celcius hete lucht voor ongeveer 12 minuten afhankelijk van de vorm.
- De bovenste vier Madeleines zijn afgebakken op respectievelijk 220 graden celcius en 200 graden celcius boven en onderwarmte. De onderste twee madeleines zijn afgebakken op 170 graden celcius hete lucht. Bij de hete lucht versie kregen we iets dikkere buikjes.