Royal Scones van Pippa Middleton
Dit recept is gebaseerd op recept van Pippa Middleton, de jongere zus van Kate. Het is afkomstig uit haar boek uit 2012 “Celebrate”.
Ingrediënten
- 225 gr zelfrijzend bakmeel
- snuf zout
- 40 gr ijskoude stukjes boter
- 2 el fijne kristalsuiker
- 50 gr volle melk
- 70 gr koud water
- 1 a 2 eidooiers (opgeklopt)
- paar el rietsuiker, naar smaak
Methode
- 1. Verwarm deoven voor op 200 graden Celcius
- 2. Meng in een kom zelfrijzend bakmeel met wat zout en voeg de ijskoude boter toe. Snijd de boter met 2 messen door de bloem, tot heel fijne korreltjes. Voeg kristalsuiker toe en meng snel door elkaar.
- 3. Stort de massa op je werkblad en maak een kuiltje in het midden. Giet hierin voorzichtig de melk en het water en meng met de messen alles luchtig door elkaar. Pak met beide handel het deeg samen en duw tot een homp deeg. Absoluut niet kneden, je moet boterstukjes blijven zien.
- 4. Beleg een bakplaat met bakpapier en wat bloem (tegen het plakken). Druk hierop de homp deeg uit met je handpalmen tot een dikte van ca 3 cm.
- 5. Snijdt de plak 2 x in de lengte, en 2x in de breedt door. Je hebt nu 9 scones. Laat ze dicht tegen elkaar aan staan. Besmeer de bovenkanten met opgeklopt eigeel en bestrooi met wat rietsuiker naar smaak.
- 6. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de scones in 15 minuten tot ze goed gerezen en gaar zijn.
Onze ervaringe & Tips