Kaasscones van Sharon

Dit zijn de aller-aller-lekkerste kaas scones ‘ever’. Dit recept kregen wij van onze vriendin Sharon Haydon uit Oxfordshire en maken sindsdien niets anders meer..


Ingredi├źnten

  • 225 gr zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • snuf cayennepeper
  • 1 tl bakpoeder
  • 55 gr ijskoude boter
  • 120 gr rijpe geraspte Cheddar kaas
  • 90-100 gr volle melk
  • 2 eidooiers (geklutst)

Methode

  • Meng de zelfrijzend bakmeel, zout, cayennepeper en bakpoeder door elkaar. Snijd de boter stukjes door de bloem en blijf snijden tot kleine korreltjes. Wrijf nog even met je vingers en schudt het luchtig op (zie Matt Prestons scones). Meng de geraspte kaas er door en stort het op je werlbank. Maak een kuiltje in het midden en giet hierin voorzichtig wat melk. Meng met 2 messen alles door elkaar tot een los klonterig deeg. Gebruik zoveel melk als nodig is om het deeg enigszins aan elkaar te pakken. Doe dit door met je handen alles bij elkaar te duwen en vervolgens plat te drukken op je werkbank. Snijdt het deeg in 9 stukken en leg ze dicht tegen elkaar aan op een bakplaat met bakpapier. Leg ze voor nog een beter resultaat nog even in de koelkast. (kan ook voor een nacht, dan kun je ze de volgende ochtend meteen bakken.
  • Smeer de bovenkant van de scones in met geklopt eigeel en bak ze op 200 graden 15 minuten of tot ze gaar zijn van binnen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *