Charlotte’s Pavlova
Dit het recept van mijn lieve jaarclubgenootje Charlotte. Zolang ik haar ken, sinds 1980, maakt zij Pavlovas, geleerd van haar hostmum in Nieuw Zeeland. De authentieke dus, knapperig van buiten, chewy van binnen en caramelig van kleur en smaak!
Ingrediënten voor 8 personen
- 4 eiwitten
- 225 gr witte basterdsuiker
- 1 tl vanille extract
- 1 tl azijn
- 2 tl maïzena
- neutrale olie om in te vetten
- 0,5 l slagroom
- vers fruit uit het seizoen
Methode
- verwarm de oven voor op 150 graden boven-onder warmte
- Klop in een grote, vetvrije kom de eiwitten op. Voeg lepel voor lepel de suiker toe en blijf kloppen tot het schuim dik en glanzend is.
- Spatel vanille extract, azijn en maïzena door het schuim.
- Bestrijk een vel bakpapier met olie en schep de meringue met behulp van 2 lepels , in een cirkel op het bakpapier. Maak de binnenzijde wat dieper zodat je een kom/diepte krijgt.
- Bak de meringue een half uurtje op 150 graden , zet dan de oven terug naar 130 graden en bak nog eens een half uur tot de meringue knapperig van buiten en chewy van binnen is.
- Laat de pavlova in de uitgeschakelde oven helemaal afkoelen leg voorzichtig op een platte schaal
- Klop vlak voor het opdienen de slagroom op met wat suiker naar smaak.
- Gerneer de meringue met grote klodders slagroom en leg er stukjes vers fruit op.