Zwitserse Meringue
Dit gaat volgense de warme methode (au-bain-marie). Je maakt zo een dikkere, compacte meringue waar je leuke figuurtjes mee kunt maken. Minder breekbaar en dus makkelijker om mee te “bouwen”.
Ingrediënten
- 120 gr eiwit
- 240 gr fijne kristalsuiker
- suikerthermometer en handmixer
Methode
- Verwarm de oven voor op 70 graden hete lucht.
- Zet een pan met een bodempje water op een middelhoog vuur. Doe de eiwitten en de suiker in een kom en hang deze kom in de pan op de het vuur.
- Klop de eiwitten op tot ze ongeveer 45-50 graden zijn.
- Haal de kom van het vuur en klop verder tot de eiwitten helemaal zijn afgekoeld.
- Verwerk de meringue nu verder in een pavlova, figuurtjes, kransjes, etc.
- Droog de meringue figuren afhankelijk van de grootte/dikte tussen de 1,5 en 4 uur.