Red Velvet – Kim
Mijn go to recept, gekregen vanuit Amerika en voor de liefhebbers van Red Velvet altijd een succes.
Ingrediënten
Red velvet taart
- 300 gram bloem
- 30 gram cacao poeder
- 200 gram roomboter
- 200 gram suiker
- 3 eieren
- snufje zout
- 5 gram baking soda
- 7 ml appel cider azijn
- 250 ml karnemelk op kamertemperatuur
- Rode kleurstof – (halve theelepel gel kleurstof)
- 2 theelepels vanille extract
Cream cheese frosting
- 200 gram koude monchou (rechthoekige pakjes)
- 75 gram roomboter
- 275 gram poedersuiker
- 1 theelepel vanille
Methode
- Verwarm de oven voor op 170 graden Celcius
- Klop boter en suiker in de mixer luchtig.
- Voeg de eieren een voor een toe en klop totdat deze volledig zijn opgenomen.
- Volg met het vanille extract en klop nogmaals.
- Zeef vervolgens bloem, cacao poeder en zout boven een kom.
- Kleur de karnemelk met de rode kleurstof en voeg zowel de karnemelk als het bloemmengsel in drie delen aan het botermengsel toe.
- Meng baking soda en appel cider azijn in een kopje, voeg aan het beslag toe en roer goed.
- Verdeel het beslag in 3 bakvormen van 15 cm
- Bak de taarten af op ongeveer 20-30 minuten op 170 graden Celcius hete lucht
Cream cheese frosting
- Voor de frosting vind ik het fijn om met een handmixer te werken
- Klop de boter met het vanille extract en de poedersuiker tot het korrelig samenkomt
- Voeg dan de monchou toe en mix het met de handmixer totdat het mooi samenkomt.
- Niet het mengsel te ver doorkloppen, want hierdoor kan de cream cheese te vloeibaar worden