Red Velvet – Kim

Red Velvet – Kim

Mijn go to recept, gekregen vanuit Amerika en voor de liefhebbers van Red Velvet altijd een succes.


Ingrediënten


Red velvet taart

  • 300 gram bloem
  • 30 gram cacao poeder
  • 200 gram roomboter
  • 200 gram suiker
  • 3 eieren
  • snufje zout
  • 5 gram baking soda
  • 7 ml appel cider azijn
  • 250 ml karnemelk op kamertemperatuur
  • Rode kleurstof – (halve theelepel gel kleurstof)
  • 2 theelepels vanille extract

Cream cheese frosting

  • 200 gram koude monchou (rechthoekige pakjes)
  • 75 gram roomboter
  • 275 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille

Methode


  • Verwarm de oven voor op 170 graden Celcius
  • Klop boter en suiker in de mixer luchtig.
  • Voeg de eieren een voor een toe en klop totdat deze volledig zijn opgenomen.
  • Volg met het vanille extract en klop nogmaals.
  • Zeef vervolgens bloem, cacao poeder en zout boven een kom.
  • Kleur de karnemelk met de rode kleurstof en voeg zowel de karnemelk als het bloemmengsel in drie delen aan het botermengsel toe.
  • Meng baking soda en appel cider azijn in een kopje, voeg aan het beslag toe en roer goed.
  • Verdeel het beslag in 3 bakvormen van 15 cm
  • Bak de taarten af op ongeveer 20-30 minuten op 170 graden Celcius hete lucht

Cream cheese frosting

  • Voor de frosting vind ik het fijn om met een handmixer te werken
  • Klop de boter met het vanille extract en de poedersuiker tot het korrelig samenkomt
  • Voeg dan de monchou toe en mix het met de handmixer totdat het mooi samenkomt.
  • Niet het mengsel te ver doorkloppen, want hierdoor kan de cream cheese te vloeibaar worden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *