Red Velvet – Cupcake Jemma
Het recept van de ontzettend geweldig leuke Cupcake Jemma. Ik volg haar al bijna 7 jaar en alles wat zij maakt is gewoon fantastisch.
https://cupcakejemma.com/blogs/videos
Ingrediënten
355 gram bloem
25 gram cocoa poeder
1/2 theelepel zout
70 gram karnemelk
3/4 theelepel vanille extract
3/4 theelepel rode kleurstof
375 gram zachte roomboter (ongezouten)
405 gram fijne kristalsuiker
6 grote eieren
2 theelepels appel cider azijn
1 theelepel baking soda
Methode
- Verwam de oven voor op 170 graden Celcius
- Klop de boter met de suiker luchtig
- Voeg een voor een de eieren toe en klop goed door tot elke keer het ei in zijn geheel is opgenomen
- Zeef de bloem, de cacao poeder en het zout
- Voeg de kleurstof en de vanille toe aan het botermengsel
- Voeg de droge ingredienten toe aan het boter/ei mengsel
- Voeg de karnemelk toe en mix nog voorzichtig door
- Activeer de baking soda met de appel cider azijn en voeg dit toe aan het beslag.
- Verdeel het beslag over de bakvormen
- Bak de taarten af in ongeveer 25-30 minuten op 170 graden hete lucht.