Red Velvet – Broma Bakery

Red Velvet – Broma Bakery

Het recept van Broma Bakery is anders dan de andere recepten door het gebruik van olie in plaats van boter en meer karnemelk dan gemiddeld. Het recept vind je op de site van Broma Bakery, en let vooral ook op de prachtige foto’s die zij maakt van haar baksels.


Ingrediënten


  • 320 gram bloem
  • 2 eetlepels cocoa poeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel zout
  • 120 ml zonnebloem olie
  • 300 gram kristal suiker
  • 2 1/2 theelepel rode kleurstof (ik vind een gel kleurstof het fijnst werken)
  • 4 eieren op kamer temperatuur
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel azijn
  • 315 ml karnemelk


Methode


  • Verwarm de oven voor op 170 graden
  • Meng de olie met suiker in een keukenmachine, het klopt dat dit niet goed mengt en heel dik blijft.
  • Klop daarna een voor een de eieren door het mengsel en klop het licht en luchtig
  • Zeef de bloem, zout, baking soda, en cacao poeder
  • Meng de kleurstof, vanille extract en de azijn in de karnemelk
  • Voeg de droge ingredienten om en om met het karnemelk mengsel bij het olie, suiker en eieren mengsel.
  • Verdeel het beslag over 3 vormen van 15 cm
  • Bak de lagen af in ongeveer 20-30 minuten op 170 graden in een hete lucht oven.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *