Historische RedVelvet

Historische RedVelvet

Zonder kleurstoffen, op de oorspronkelijke manier, lukt dat ook? Wij vonden van wel, het was echt een wondertje hoe deze redvelvet cake donkerbruinrood uit de oven kwam. Dit recept is voor 3 ronde bakvormen, doorsnee 16cm


Ingrediënten


  • 170 gr boter (kamertemp.)
  • 447 gr rietsuiker
  • 3 eieren (kamertemp.)
  • 170 gr bloem
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 20 gr maizena
  • 3/4 kleine tl zout
  • 64 gr ruwe cacao
  • 1,5 tl baksoda
  • 368 gr karnemelk (kamertemp.)
  • 2 tl vanille extract

Methode


  • Vet 3 ronde bakvormen met doorsnee 16cm in. Verwarm de oven voor op 160 graden hete lucht
  • Klop de boter met rietsuiker meer dan 10 minuten tot een mooie fluffy botercreme. Klop zolang tot de suiker nagenoeg is opgelost. Voeg dan, al kloppend, een voor een de eieren toe en mix zolang tot alles mooi is opgenomen.
  • Zeef bloem, zelfrijzend bakmeel, maïzena en zout en cacao samen in een kom. Zeef alles 2 keer en spatel dit voorzichtig door de botercreme. Meng alles goed door elkaar tot een glad beslag.
  • Meng de karnemelk met de baksoda (dit gaat bruisen, dus let op morsen) en spatel voorzichtig door door het beslag. Meng het vanille extract erdoor.
  • Verdeel dit beslag over de 3 ingevette bakvormen en bak de cakes in ongeveer 40 minuten gaar
  • Laat de cakes afkoelen en pak ze in plastic en leg ze een nachtje in de koelkast. De volgende dag zijn ze goed snijdbaar en te vullen met de originele Bechamel Frosting of Ermine Frosting.

Liesbeth’s ervaringen


Na 30 minuten waren de cakes 81 graden van binnen, na 40 minuten waren ze 96 graden, toen heb ik ze uit de oven gehaald. De keuken stonk wel naar een cacao branderij uit Zaandam, dus schrik niet, want de smaak is later “divine”. En de kleur werd wonderbaarlijk donkerbruinrood, niet zo rood als de gekleurde RedVelvets maar wij vonden het een miracle..

Kim vond deze Redvelvet wel heel erg chocoladig smaken. Dus minder zoals de RedVelvet cakes die zij kent en heerlijk vindt. Ik ken de RedVelvet cake niet, dit is de eerste keer dat ik ze proefde

Rietsuiker: je kunt de rietsuiker wat fijner malen in de keukenmachine, dan lost hij makkelijker op in de boter.

Ruwe cacao kocht ik bij de lokale drogist. Misschien oet je even zoeken maar het is wel te vinden dus. Dit komt het dichtst bij de Amerikaanse chocola, die vaak “unprocessed” is, in tegenstelling tot de cacaopoeder in Nederland.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *