Matt Preston’s shortbread
Het recept dat wij een van de lekkerste vonden. Deze shortbread wordt gemaakt met extra maizena
Ingrediënten
- 125 gr fijne tafelsuiker
- 250 gr boter (kamertemperatuur)
- 375 gr zeeuwse bloem
- 60 gr maizena
- snuf zout
- extra suiker om te bestrooien
Methode
- Klop de boter met de suiker romig, zacht.
- Zeef de bloem, maizena en zout erover en meng alles goed door elkaar.
- Kneed het deeg op een bebloemd aanrecht ( vgls Matt duurt dit kneden 3 minuut 27 seconden, ongeveer;-))
- Rol het deeg uit tot gewenste dikte en steek ronde koekjes uit.Prik met een vork wat gaatjes en strooi wat suiker over de koekjes
- Leg de koekjes minimaal een uur in de koelkast , tot je ze gaat bakken
- Verwarm de oven voor op 170 graden (boven-onder warmte) en bak de koekjes 20 minuten. (ze blijven wat bleker)