Worteltaart met appelmoes

Worteltaart met appelmoes

Dit recept komt van Preppy Kitchen. Dit is een heel erg lekker recept als je een recept wilt proberen waar minder olie in zit, maar het niet af doet aan de smaak. Ik vind dat je de appelmoes goed proeft, wat voor mij maakt dat ik het minder op een worteltaart vind lijken. Het neemt niet weg dat dit wel een erg lekker recept is.


Ingrediënten:


  • 335 gram witte basterd suiker
  • 300 gram bloem
  • 1 theelepel kaneel 1 tsp cinnamon
  • een halve thee lepel nootmuskaat
  • een halve theelepel gember
  • 8 gram bakpoeder
  • twee theelepels baksoda
  • snufje zout
  • 180 ml zonnebloem olie
  • 4 eieren
  • 2 theelepels vanille
  • 125 gram pecannoten of walnoten
  • 450 gram geraspte wortelen
  • 120 gram appelmoes

Cream cheese frosting

  • 400 gram cream cheese
  • 250 gram double cream
  • 200 gram mascarpone
  • 300 gram poedersuiker
  • Snuf zout
  • 2 theelepels vanille extract
  • (als je de double cream niet kunt vinden, kan je dit ook vervangen door 200 gram mascarpone, het recept wordt dan iets anders, maar aan de smaak doet het niet af).

Methode:


Worteltaart:

  • Verwam de oven voor op 170 graden celcius
  • Klop de suiker, olie, eieren, appelmoes en vanille in een grote kom.
  • Zeef de bloem, kruiden, bakpoeder en bak soda en snufje zout samen in een andere kom.
  • Voeg de grote ingrediënten toe aan het suiker, olie, ei en appelmoes mengsel
  • Voeg de wortelen en pecannoten toe aan het beslag
  • Verdeel het beslag over 3 bakvormen van ongeveer 15 cm
  • Bak voor ongeveer 30-40 minuten, tot de cake gaar is.

Cream cheese frosting:

  • Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een grote kom en mix dit met een keukenmachine of een handmixer totdat het mooi samenkomt.
  • Let op:
    • Als je de versie met double cream gebruikt moet je doorkloppen tot het een stevige cream cheese frosting wordt waarbij er stevige pieken worden gevormd in het beslag.
    • In de versie zonder double cream kan je vrij kort mixen; Let hierbij op dat je het niet te ver door mixt.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *