Chunky Cookie & Lemon

Chunky Cookie & Lemon

Nog een soft-thick-chewy Levain-copy, nu van Melissa Stadler van ‘Modern Honey’ met 3-dubbel citroen smaak, dat belooft wat!! zie onderaan wat wij hiervan vonden

https://www.modernhoney.com/levain-bakery-lemon-cookies/


Ingrediënten voor 13 cookies van ca 100 gr per stuk

  • 240 gr koude boter (in heel kleine stukjes gesneden)
  • 200 gr fijne kristalsuikdr
  • 120 gr lichtbuine basterdsuiker
  • 1 ei (L)
  • 1 eigeel (L)
  • 2 citroenen (zest en 2 el sap)
  • 2 tl citroen extract
  • 423 gr tarwebloem
  • 1 tl maizena (3 gr)
  • 3/4 tl Bakingsoda (4,5 gr)
  • 3/4 tl zout
  • 340 gr witte chocolade callets (Callebaut)
  • ook nodig: keukenmachine, keukenweegschaal

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius (boven/onder warmte)
  • Meng de stukjes boter met de kristalsuiker en basterdsuiker en mix in de keukenmachine voor ongeveer 4 minuten (vergeet niet regelmatig het deeg van de zijkant van de kom te schrapen)
  • Voeg al mixend ei, eigeel, citroenzest, citroensap en citroen extract toe. Voeg voor meer citroensmaak extra citroenzest toe.
  • Spatel bloem, maizena,bakingsoda en zout door het deeg .
  • voeg als laatste de witte chocolade callets toe en meng goed door elkaar.
  • Weeg deeg va 100 gram af en maak bolletjes tussen je handen
  • Leg ze , met voldoende tussenruimte op een bakplaat met bakpapier
  • Bak de cookies 9-11 minuten en laat ze licht afkoelen. Eet ze lekker vers en nog lauwwarm uit de oven

  • Liesbeth heeft ook deze bolletjes eerst 12 uur in de koelkast laten rusten met de verwachting dat de cookies minder zouden uitlopen
  • Maar ze liepen uit als een vliegende schotel. Wij denken dat dit komt vanwege het vele citroensap..
  • ze gingen de oven in als een rond bolletje maar lagen binnen 5 minuten als bolletje in een plas deeg.

hier een lijst met nog andere soorten Levain Bakery Chocolate chip cookies:



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *