Chunky Cookie & Lemon

Nog een soft-thick-chewy Levain-copy, nu van Melissa Stadler van ‘Modern Honey’ met 3-dubbel citroen smaak, dat belooft wat!! zie onderaan wat wij hiervan vonden
https://www.modernhoney.com/levain-bakery-lemon-cookies/
Ingrediënten voor 13 cookies van ca 100 gr per stuk
- 240 gr koude boter (in heel kleine stukjes gesneden)
- 200 gr fijne kristalsuikdr
- 120 gr lichtbuine basterdsuiker
- 1 ei (L)
- 1 eigeel (L)
- 2 citroenen (zest en 2 el sap)
- 2 tl citroen extract
- 423 gr tarwebloem
- 1 tl maizena (3 gr)
- 3/4 tl Bakingsoda (4,5 gr)
- 3/4 tl zout
- 340 gr witte chocolade callets (Callebaut)
- ook nodig: keukenmachine, keukenweegschaal
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius (boven/onder warmte)
- Meng de stukjes boter met de kristalsuiker en basterdsuiker en mix in de keukenmachine voor ongeveer 4 minuten (vergeet niet regelmatig het deeg van de zijkant van de kom te schrapen)
- Voeg al mixend ei, eigeel, citroenzest, citroensap en citroen extract toe. Voeg voor meer citroensmaak extra citroenzest toe.
- Spatel bloem, maizena,bakingsoda en zout door het deeg .
- voeg als laatste de witte chocolade callets toe en meng goed door elkaar.
- Weeg deeg va 100 gram af en maak bolletjes tussen je handen
- Leg ze , met voldoende tussenruimte op een bakplaat met bakpapier
- Bak de cookies 9-11 minuten en laat ze licht afkoelen. Eet ze lekker vers en nog lauwwarm uit de oven
- Liesbeth heeft ook deze bolletjes eerst 12 uur in de koelkast laten rusten met de verwachting dat de cookies minder zouden uitlopen
- Maar ze liepen uit als een vliegende schotel. Wij denken dat dit komt vanwege het vele citroensap..
- ze gingen de oven in als een rond bolletje maar lagen binnen 5 minuten als bolletje in een plas deeg.

- Uiteindelijk zijn het platte “chunky” koeken met een verrukkelijke citroensmaak
- We zouden deze koeken 1-2 mnuten langer in de oven laten. Maar hou je van rauw deeg dan is deze baktijd prima
- Vreemd dat ze zo uitlopen, heel anders dan de andere recepten, maar aan de smaak doet het niets af;-)
- Het zou ook kunnen dat de witte chocolade chips vanCallebaut ‘anders’ smelten dan de amerikaanse witte chocolate chips..
- Ik zie nu dat Callebaut ook citroensmaak chocolate chips verkoopt : https://www.baktotaal.nl/callebaut-chocolade-callets-citroen-2-5-kg?queryID=613f7c6a6fa92a25fe36a411453df393&objectID=12709&indexName=baktotaalproductie_store_b2c_dutch_products
- Liesbeth heeft de lemon cookies nog een keer over gebakken maar dan op 180 graden (boven/onder warmte) die werden iets beter maar nog steeds een platte koek.
hier een lijst met nog andere soorten Levain Bakery Chocolate chip cookies:
- Levain Bakery Chocolate Chip Walnut Cookies
- Levain Bakery Two Chip Chocolate Chip Cookies
- Levain Bakery Chocolate Peanut Butter Chip Cookies
- Levain Bakery Caramel Coconut Chocolate Chip Cookies
- Levain Bakery Dark Chocolate Chip Cookies
- Levain Bakery Rocky Road Cookies
- Levain Bakery Oatmeal Raisin Cookies
- Levain Bakery Chocolate Peppermint Cookies
- Levain Bakery Fall Spiced Cookies