Zomerse Arretjescake

Zomerse Arretjescake

Heerlijk frisse zomerse witte arretjescake bomvol vers fruit. Een feestelijke afsluiting voor een dinertje in de tuin of op je balkon. (12 personen)


Ingrediënten

  • 400 gr witte chocolade
  • 225 gr slagroom
  • 100 gr poedersuiker
  • 100 gr kokosvet (neutraal van smaak)
  • 150-200 gr blauwe bessen (houd wat fruit achter voor versieringt)
  • 150-200 gr frambozen (houd fruit achter voor versiering
  • 200 gr biscuitjes
  • 150 gr ongezouten pistachenootjes (fijngehakt) (houd pistache achter voor versiering)
  • 2 limoenen (zest)
  • Ook nodig : cakevorm bedekt met huishoudfolie of bakpapier

Bereiding

  • Smelt in een pannetje op een laag vuur de witte chocolade, slagroom, poedersuiker en het kokosvet. Verwarm dit zachtjes tot alles goed is opgelost.
  • Roer met een pollepel alles goed door tot een egale dikke ganache en laat licht afkoelen
  • Verkruimel de biscuitjes tot grove stukken en meng dit door de ganache
  • Meng vervolgende de blauwe bessen, frambozen, stukjes pistache en lekker veel limoen zest erdoor
  • Giet de ganache in de cakevorm met huishoudfolie en zet weg in de koelkast
  • Laat de Arretjes cake een nacht opstijven
  • Voor het opdienen versier je de cake met fruit en pistache en evt wat limoen zest en snijd er 12 plakjes uit.



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *