Zomerse Arretjescake

Heerlijk frisse zomerse witte arretjescake bomvol vers fruit. Een feestelijke afsluiting voor een dinertje in de tuin of op je balkon. (12 personen)
Ingrediënten
- 400 gr witte chocolade
- 225 gr slagroom
- 100 gr poedersuiker
- 100 gr kokosvet (neutraal van smaak)
- 150-200 gr blauwe bessen (houd wat fruit achter voor versieringt)
- 150-200 gr frambozen (houd fruit achter voor versiering
- 200 gr biscuitjes
- 150 gr ongezouten pistachenootjes (fijngehakt) (houd pistache achter voor versiering)
- 2 limoenen (zest)
- Ook nodig : cakevorm bedekt met huishoudfolie of bakpapier
Bereiding
- Smelt in een pannetje op een laag vuur de witte chocolade, slagroom, poedersuiker en het kokosvet. Verwarm dit zachtjes tot alles goed is opgelost.
- Roer met een pollepel alles goed door tot een egale dikke ganache en laat licht afkoelen
- Verkruimel de biscuitjes tot grove stukken en meng dit door de ganache
- Meng vervolgende de blauwe bessen, frambozen, stukjes pistache en lekker veel limoen zest erdoor
- Giet de ganache in de cakevorm met huishoudfolie en zet weg in de koelkast
- Laat de Arretjes cake een nacht opstijven
- Voor het opdienen versier je de cake met fruit en pistache en evt wat limoen zest en snijd er 12 plakjes uit.