Kalter Hund (Hunt)

Dit recept heb je nodig!! Het is een Duitse Arretjescake maar dan “netjes gestapeld”. De whiskey kun je weglaten of vervangen door een likeurtje naar smaak.
Ingrediënten voor ca 12 personen
- 250 gr neutraal kokosvet
- 200 gr poedersuiker
- 2 eieren
- 40 gr cacaopoeder
- 1 el oploskoffie
- 1 el Irish whiskey
- snuf zout
- 25 biscuitjes
- Ook nodig: een cakeblik bedekt met huishoudfolie
Bereiding
- Verwarm en smelt het kokosvet op een laag vuur en laat het een beetje afkoelen
- Meng in een kom poedersuiker, eieren, cacaopoeder, oploskoffie, whiskey en een snuf zout en roer dit goed door.
- Roer het afkoelde kokosvet erdoor tot een gladde emulsie
- verspreid een paar lepels chocolade over de bodem van het cakeblik.
- Leg hierop een laag biscuitjes met daarop weer een laagje chocolade. Herhaal dit tot alle ingrediënten in het cakeblik liggen
- Zet de cake in de koelkast en laat minstens 3 uur stevig worden
- Haal de Kalter Hund uit de vorm en snijd in 12 dikke plakken en dien het op met eventueel wat opgeklopte room
tips:
- Deze Kalter Hund kun je, afgedekt, een week in de koelkast bewaren.
- Voor een diepere smaak kun je meer oploskoffie en/of whiskey toevoegen
- Whiskey kun je ook weg laten
- Je kunt ook een beetje sinaasappelzest toevoegen voor een frisse noot
- Kalter Hund kun je goed van te voren maken en invriezen. Haal het wel op tijd uit de vriezer om te laten ontdooien.
- nog een p.s. : niet uitgeprobeerd maar het lijkt ons ook erg lekker met verse frambozen en wat room erbij