Millionair’s shortbread

Millionair’s shortbread

Dit super easy en megalekkere recept is van Pippa Middleton uit haar prachtige boek “Celebrate”. Voor 24-40 koekjes met 3 lagen.


Ingrediënten

  • 100 gr fijne kristalsuiker
  • 225 gr boter
  • 250 gr bloem
  • snuf zout
  • Ook nodig (keukenmachine) en ingevet bakblik van 23x32cm met lage opstaande rand
  • 200 gr boter
  • 200 gr suiker
  • 3 el goldensyrup of suikerstroop
  • blikje gecondenseerde melk (397gr)
  • 200 gr goede pure chocolade

Methode

  • Meng suiker, boter, bloem en zout in een keukenmachine door elkaar tot een kruimelig deeg en kneed nog even kort met de handen door tot een samenhangend deeg.
  • Doe het deeg in een ingevet bakblik en druk het met je vingers wataan. Prik hier en daar met een vork gaatjes
  • Zet het deeg weg in de koelkast voor minimaal 15 minuten
  • Verwarm de oven voor op 170 graden boven-onder warmre en bak de shortbread 25-30 minuten tot het stevig en goudbruin is
  • Laat de shortbread goed afkoelen
  • Doe voor de 2e laag boter, suiker, goldensyrup en gecondenseerde melk in een steelpannetje . Breng het mengsel zachtjes aan de kook en laat het 5-8 minuten zachtjes pruttelen. Blijf wel roeren zodat het niet aanbrandt!! De kleur verandert langzaam van creme naar karamel kleur.
  • Giet de karamel gelijkmatig over de shortbread en laat weer afkoelen
  • Smelt de chocolade ‘au-bain-marie’ en giet deze over de afkoelde laag karamel.
  • Zet dit in dekoelkast zodat het kan opstijven. Snijdt de koek in kleine vierkantjes of langwerpige koekjes en bewaar in een afgesloten strommel (ongeveer een week vers)


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *