Matt Preston’s shortbread

Matt Preston’s shortbread

Het recept dat wij een van de lekkerste vonden. Deze shortbread wordt gemaakt met extra maizena


Ingrediënten

  • 125 gr fijne tafelsuiker
  • 250 gr boter (kamertemperatuur)
  • 375 gr zeeuwse bloem
  • 60 gr maizena
  • snuf zout
  • extra suiker om te bestrooien

Methode

  • Klop de boter met de suiker romig, zacht.
  • Zeef de bloem, maizena en zout erover en meng alles goed door elkaar.
  • Kneed het deeg op een bebloemd aanrecht ( vgls Matt duurt dit kneden 3 minuut 27 seconden, ongeveer;-))
  • Rol het deeg uit tot gewenste dikte en steek ronde koekjes uit.Prik met een vork wat gaatjes en strooi wat suiker over de koekjes
  • Leg de koekjes minimaal een uur in de koelkast , tot je ze gaat bakken
  • Verwarm de oven voor op 170 graden (boven-onder warmte) en bak de koekjes 20 minuten. (ze blijven wat bleker)


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *