Shownotes Ganache
Hier kun je alles terugvinden waar we het hebben over gehad tijdens de Ganache aflevering.
De chocolade die Liesbeth heeft gebruikt voor haar water ganache, die wij ontzettend lekker romig vonden.
https://www.baktotaal.nl/cacao-barry-chocolade-callets-puur-st-domingue-70-cacao-1kg
De Kerst taart waar Kim naar verwees die ze volledig heeft gevuld, afgesmeerd en heeft opgespoten met een 1 op 1 pure chocolade ganache. Let er wel bij op dat uiteindelijk de ganache in de spuitzak een beetje warm wordt, waardoor het iets te vloeibaar zou kunnen worden. Laat het dan heel even rustig liggen en ga dan weer door.
De overheerlijke Whiskey bonbons die Vincent maakte tijdens ons Heel Holland Bakt avontuur:
https://www.heelhollandbakt.nl/recepten/de-whisky-verrassing-box/
De winkels waar Kim haar lievelingsmacaron passievrucht met melk chocolade koopt:
Tout Amsterdam
https://toutpatisserie.nl/macarons
Linnick Amsterdam
Het toetje van deze week is een echte specialist in Chocolade en Ganache.
De Chocolatier en product ontwikkelaar Yvonne Pasman van het prachtige bedrijf Twente Decadente vertelt over haar fantastische baan en het geweldige concept van Twente Decadente. Uiteraard vertelt zij ook interessante weetjes over ganache, wat is er bijvoorbeeld veranderd in de afgelopen 15 jaar in de smaak en wensen van mensen. En weet jij bijvoorbeeld wat de AW waarde is van chocolade?
Bekijk zeker ook de prachtige website, waar je naast geweldige workshops ook via de webshop fantastische bonbons kan bestellen. En mocht je nieuwsgierig zijn geworden naar de High chocolate dan kunnen wij dat zeker aanraden!