Kruidnoten

Kruidnoten

Ingredi├źnten

  • 300 gr zelfrijzend bakmeel
  • 150 gr bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels speculaaskuiden of koekkruiden (bv Jonnie Boer)
  • snuf zout
  • 120 gr koude boter
  • 60 gr volle melk

Bereiding

Meng zelfrijzend bakmeel met basterdsuiker, speculaaskruiden en zout in een mengkom. Snijd de boter in piepkleine stukjes en doe dit ook in de kom erbij. Kneed het deeg met de deeghaak van de keukenmachine of met de hand en voeg zoveel melk toe als nodig is om een samenhangend koekjesdeeg te krijgen. Wikkel de deegbal in vershoudfolie en laat een half uurtje in de koelkast rusten. Rol dunne slierten/rolletjes of pilletjes van het deeg en snijd er gelijk grote stukjes af. Rol dit tussen je handen tot kleine balletjes. Leg de balletjes tot je gaat bakken in de koelkast. Als alle balletjes klaar zijn, verwarm je de oven voor op 175 graden Celcius (boven-onder hitte). Beleg een of meerder bakplaten met bakpapier, leg de balletjes met voldoende afstand van elkaar op het bakpapier en bak ze me meteen in de oven tot ze mooi bruin en knapperig zijn (ongeveer 20 minuten).


Tips van Ronald (productontwikkelaar bij Bolletje):

  • Maak de balletjes even groot, dit helpt bij het gelijkmatig bakken en de kruidnootjes worden allemaal even gaar.
  • Je kunt het deeg ook uitrollen tot een dikte van een paar milimeter en met een groot rond spuitmondje rondjes uitsteken. Zo worden je kruidnootjes allemaal even groot. Ze komen er vanzelf aan de bovenkant uit.
  • Gebruik verse specerijen, dus let op de datum van je kruidenpotjes! Het lekkerste is het om je speculaas- of koekkruiden zelf te malen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *