Lemon poppy seed cake

Lemon poppy seed cake

Voor het exacte recept van Regula Ysewijn dat wij hebben gereviewed in de podcast verwijzen je ontzettend graag naar haar prachtige boek: Brits Bakboek.

Ben je niet in het bezit van dit prachtige boek maar wil je toch graag een lemon poppy seed cake maken dan helpen we je graag met het volgende recept.


Ingrediënten:


  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur*
  • 200 gram kristalsuiker
  • 200 gram bloem
  • Snuf zout
  • 4 grote eieren op kamertemperatuur
  • 10 gram bakpoeder
  • Rasp van 2 citroenen
  • 1 theelepel maanzaad

*Deze hoeveelheden zijn gebaseerd op een cakevorm van 23 cm lengte. Mocht je een grote bakvorm hebben of een tulband vorm, vergroot het recept dan. Omdat het een recept is met gelijke delen, kan je het recept eenvoudig vergroten naar bijvoorbeeld 250 gram met 5 eieren of 300 gram met 6 eieren.


Methode:


  • Verwarm de oven voor op 160 graden bij hete lucht en op 180 graden op onder en boven warmte.
  • Klop de zachte roomboter met de suiker, citroenrasp en snuf zout luchtig en romig. Dit kan echt wel 5 minuten duren.
  • Bereid je bakvorm voor, ik doe altijd een klein smal strookje bakpapier onderin en smeer de zijkanten van de bakvorm in met roomboter. De bakvorm die ik gebruikte is een cake blik van 23 cm in lengte.
  • Zeef de bloem met bakpoeder terwijl je wacht 2 keer.
  • Als het boter/suikermengsel romig is, voeg daarna steeds 1 ei toe, en wacht tot het echt goed opgenomen is in het mengsel.
  • Als alle eieren in de mix zitten, voeg dan de bloem toe en meng dit goed door.
  • Voeg als laatst het maanzaad toe en meng het nog even goed door.
  • Vet een bakvorm in met roomboter of met bakspray.
  • Giet je cake beslag in de vorm en zet het in de voorverwarmde oven.
  • Ik had 40 minuten nodig voor mijn cake in een tulband vorm, maar als je een rechthoekige bakvorm hebt gebruikt kan het wel 50-60 minuten duren, afhankelijk van je oven.
    • Hier is de gouden test ook weer: test het met een saté prikker, komt hij er schoon uit, dan is je cake gaar van binnen.
  • Bon appétit!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *