Worteltaart met volkorenbloem

Worteltaart met volkorenbloem

In de podcast bakte ik de worteltaart van Regula Ysewijn. Dit recept heb ik uit haar prachtige boek: Het Britse bakboek. Hier vind je de link waar je haar eigen recept online kan vinden:

https://www.telegraph.co.uk/recipes/0/carrot-cake-cashew-icing-recipe/

Om een soortgelijk recept aan te kunnen bieden heb ik een aantal onderdelen van Regula’s recept toegevoegd aan mijn eigen recept.


Ingrediënten:


  • 300 gram volkoren bloem of meel
  • 250 ml olijfolie
  • 450 gram geraspte worteltjes (of in de keukenmachine gehakte kleine stukjes)
  • 250 gram licht bruine basterd suiker
  • 4 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder (gewoon een volle schep, ik neem dat niet zo nauw)
  • 1 theelepel baksoda
  • 1 snufje zout (ik doe gewoon zo psst tussen m`n duim en wijsvinger erin)
  • Kruiden: kaneelpoeder (halve theelepel), koek en speculaas kruiden (grote volle theelepel) en een half theelepeltje chinese 5 spices.
  • Vanille aroma (flinke scheut)
  • Sinaasappel schil van een halve sinaasappel
  • Pecannoten 125 gram

Cream cheese frosting:

  • 300 gram poedersuiker
  • 200 gram mon chou (stevige cream cheese)
  • 80 gram zachte roomboter
  • Theelepel of scheutje vanille extract

Methode:


Worteltaart

  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celcius
  • Mix de suiker, eieren en olijf olie en vanille aroma
  • Zeef de de volkoren bloem, bakpoeder, baksoda, zout, en kruiden
  • Voeg de droge ingredienten bij het suiker, olie en eieren mengsel en mix dit door elkaar tot het net bij elkaar komt (er mag nog een beetje bloem zichtbaar zijn).
  • Voeg dan de wortelen toe en mix dit nog heel even door elkaar.
  • Voeg als laatste de pecannoten toe
  • Verdeel het beslag over 3 taart vormen
  • Bak deze af in ongeveer 25-30 minuten op 160 graden.

Cream cheese frosting:

  • Mix de zachte roomboter en vanille met de poeder suiker tot het een korrelige massa wordt
  • Voeg daarna de cream cheese door en klop het door totdat het een mooi homogeen mengsel is.
    • Zorg dat je het niet te ver door klopt omdat het dan te vloeibaar kan worden.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *