Ganache met zwarte bes

Ganache met zwarte bes

Heerlijke en beetje friszure ganache. Voor een extra zoetje voeg je wat meer honing of glucosestroop toe.


Ingrediënten

  • 150-200 gr zwarte bessen (100 gr puree)
  • 20 gr honing
  • 200 gram witte chocolade callets
  • 30 gr roomboter (ongezouten, kamertemperatuur)
  • ook evt nodig: staafmixer

Methode

  • 1. Verwarm de zwarte bessen in een pannetje op een middelhoog vuur tot het begint te koken. Laat het fruit een paar minuten koken totdat de bessen zacht zijn en uit elkaar beginnen te vallen. Laat dit afkoelen en duw de zwarte bessen dan door een fijne zeef en vang de puree op. Je hebt 100 gr puree nodig.
  • 2. Verwarm de puree met de honing tot ongeveer 55 graden Celcius.
  • 3. Ondertussen smelt je de witte callets in de magnetron (let op, doe steeds een paar seconden en roer tussen door zodat de chocola niet te heet wordt.
  • 4. Meng de gesmolten witte chocolade met de warme bessenpuree, voeg de boter toe en roer alles goed door elkaar. Blijven er stukjes chocolade achter, zet dan de staafmixer er nog kort op.
  • 5. Laat de fruitganache verder afkoelen en zet hem als je de ganache niet meteen gebruikt in de koelkast. Hij hardt daar wel wat meer uit en is moeilijker op te spuiten. Haal de ganache voor gebruik 2 uur van te voren uit de koelkast.
  • 6. Je kunt de fruitganache ook nog een beetje luchtiger maken door hem kort op te kloppen met een handmixer.

Tips & ervaringen

  • Deze fruit ganache smaakt licht zuur, wij vinden dat heerlijk! Voeg wat meer honing toe of gebruik glucosestroop (invertsuiker) om de bessenganache wat zoeter te maken.
  • Let wel op met de verhoudingen als je meer vocht toevoegt (honing= vocht) misschien moet je dan meer witte chocolade gebruiken. Dit hangt ook van de kwaliteit chocola af.
  • Deze wat steviger ganache zou heerlijk zijn als vullng voor biscuittaarten of macarons.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *