Cream cheese botercrème

Cream cheese botercrème

Het recept dat ik voor de podcast heb gebruikt was ontzettend basic; ik gebruikte de standaard Amerikaanse botercrème en verving een deel van de boter voor cream cheese. Voor een volgende keer zal ik graag de cream cheese botercreme van Sugarologie proberen. Zij verwarmt de cream cheese met de suiker, net alsof zij een swiss meringue maakt, en voegt er daarna de koude boter aan toe. Het recept kan je hier vinden:

https://www.sugarologie.com/recipes/cream-cheese-buttercream

Voor de podcast maakte ik dit onderstaande recept.


Ingredienten


  • 125 gram boter
  • 200 gram cream cheese – mon chou rechthoekig pakje
  • 450 gram poedersuiker
  • vanille
  • snufje zout naar smaak

Methode


  • Klop de boter met de poedersuiker en de vanille op, dit wordt een beetje kruimelig en niet smeerbaar.
  • Voeg daarna de cream cheese toe en klop dit tot het mooi samen komt, kijk uit dat het niet te vloeibaar wordt. Ik vind het vaak fijn om dit met een handmixer te doen ipv met de keukenmachine. Met de handmachine heb ik het gevoel dat ik het beter in de gaten kan houden en goed voel aan de botercrème dat hij zijn stevigheid niet verliest.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *