American Buttercream

American Buttercream

Kim’s allereerste ervaring met botercreme. Dit was niet een heel positieve want dit leidde direct tot een intense misselijkheid in Central Park van New York op haar verjaardag. Je kan slechtere plekken hebben om misselijk te zijn van een cupcake natuurlijk!


Ingredienten


  • 250 gram zachte roomboter (kamertemperatuur)
  • 500 gram poedersuiker
  • Vloeibare slagroom; ongeveer 20 ml
  • vanille
  • snufje zout

Methode


  • Klop de boter met de poedersuiker, snufje zout helemaal licht en luchtig in ongeveer 7-10 minuten in een keukenmachine met een garde inzet stuk. Begin op een lage stand en verhoog de snelheid langzaam.
  • Zorg dat alle ingredienten echt goed op temperatuur zijn!
  • Voeg pas op het eind de vanille en de vloeibare slagroom toe.
  • Mocht de botercrème nog iets te ‘grainy’ zijn, voeg dan wat vloeibare slagroom toe. Begin met een klein beetje, bijvoorbeeld een theelepel, en voeg steeds iets meer toe.

Deze botercrème zal altijd een beetje grainy en gritty zijn, niet altijd zullen de suikerkristallen geheel op kunnen lossen.

Klassieke Amerikaanse botercrème is meestal korrelig vanwege het hoge gehalte aan onopgeloste suiker. Dit type glazuur bestaat uit boter en suiker. De suiker ‘zit’ gewoon tussen het botervet, waarvan een deel van de suikerkristallen wel oplost in het water in de boter en het toegevoegde vloeistof, maar voor het grootste deel blijven de suikerkristallen vaak onopgeslot.

De wetenschap hierachter is dat suiker oplost in water (of op water gebaseerde vloeistoffen), niet in vet (of botervet). Klassieke Amerikaanse botercrème recepten hebben vaak niet genoeg water (of melk of room) om de grote hoeveelheid suiker op te lossen. De suiker heeft gewoon nergens om volledig in op te lossen en blijft solide.

Mocht je een poging willen wagen zijn hier websites met heel fijne adviezen:

How to fix grainy buttercream frosting

Why is My Buttercream Grainy and How to Fix itGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *