Kim & Liesbeth’s favorieten – Botercrème

Kim & Liesbeth’s favorieten – Botercrème

Wat heb je nu allemaal nodig voor die perfecte layer cake? Gevuld, opgespoten met botercreme dijkjes en daarna suuuuper strak afgesmeerd? Wat zijn de fijnste materialen die Kim hiervoor gebruikt? Wij linken ze hier allemaal!

Het allerfijnst is dat de meeste materialen goed betaalbaar zijn, en dat je niet de duurste materialen hoeft aan te schaffen om de mooiste strakste taarten te maken. Ik heb ooit het draaiplateau van IKEA aangeschaft, en na 7 jaar heb ik dit hele fijne draaiplateau nog steeds.

Note: alle materialen waar ik in dit artikel naar toe link heb ik zelf gekocht en uitgeprobeerd. Niets is gekregen of gesponsord.

De meeste materialen die Kim gebruikt heeft ze besteld bij de volgende webshops:

De materialen die Kim het meest gebruikt:

  • Draaiplateau
  • Paletmes of Glaceermes
  • Deegkrabber van RVS
  • Spuitzakken
  • Stevig taartkarton om de taart op te zetten
    • Cakeboards of Cake drums
  • Spuitmondjes
  • Dowels indien je meerdere lagen op elkaar wil stapelen
  • Kleurstoffen

Draai plateau

https://www.ikea.com/nl/nl/p/snudda-draaiplateau-massief-hout-90074483/

Paletmes of glaceermes:

Het fijnste vind ik een grote zonder knik en een kleinere met een knikje.

https://www.baktotaal.nl/brandnewcake-paletmes-glaceermes-doorgezet-16cm

https://www.baktotaal.nl/wilton-paletmes-glaceermes-15-cm

Scrapers

PME Side scraper van RVS – ideaal voor hoge taarten

https://www.baktotaal.nl/pme-side-scraper-rvs-25cm

Deegsteker van 15 cm met een handvat

https://www.baktotaal.nl/kitchen-craft-rvs-snijder-en-schepper

Spuitzakken

Ik vind de spuitzakken van One Way erg fijn in gebruik, deze komen ook in verschillende groottes en kleuren en dit maakt het fijn om te gebruiken zodat je kan onderscheiden tussen botercreme en de taartvulling. Dit is natuurlijk geen must, maar een nice to have.

Het gebruiken van een spuitzak bij het opspuiten van een dijkje is erg fijn, omdat je dan zeker weet dat je exact dezelfde dikte hebt rond de gehele taart.

Mijn favoriet is de One Way comfort green, maar ik zie dat deze niet meer beschikbaar is in 100 zakken.

De nieuwe versie heb ik nog niet uitgeprobeerd dus daar durf ik niets over te zeggen. Ik zou wel altijd adviseren om er meteen 100 te bestellen, omdat ik per taart meestal wel een stuk of 3-4 spuitzakken gebruik.

https://www.baktotaal.nl/wegwerp-spuitzak-comfort-green-53x28cm-12-op-rol

Dowels

Het gebruik van dowels is meestal aan de orde als je een hoge taart gaat maken met meer dan 3 lagen, of als bijvoorbeeld je vulling vrij slap is. Het fijnst is dan om een dowel in het midden te doen, zodat je taart lagen niet verschuiven.

Ga je een stapeltaart maken, en ga je een kleinere taart boven op een andere taart plaatsen, gebruik dan zeker 5 dowels in je onderste taartlaag, hier steunt je bovenste taart dan op.

Ikzelf gebruik graag plastic dowels, maar mocht je daar liever geen gebruik van maken zijn er ook fijne opties van andere materialen.

https://www.baktotaal.nl/pme-easy-cut-dowels-pak-a-8-stuks-40cm

Cake boards en cake drums

Je hebt taart kartons in allerlei vormen en maten, en het is zelf een zoektocht in wat je het fijnst vindt werken.

Qua formaat gebruik ik het liefst een taartkarton die net iets groter is dan mijn taart:

Als je bijvoorbeeld een taart van 15.2 cm hebt gebakken, dan kom je met afsmeren meestal op 16/17 cm uit en dan vind ik het zelf het mooist als deze op een 20cm of op een 22cm taartkarton wordt gepresenteerd. Dit is natuurlijk heel erg persoonlijk.

Ook vind ik het fijn dat voor een grote zware taart, ik een stevig dikke cake drum gebruik. Een cake drum is een taartkarton van 13mm dik, dit is dus lekker stevig. Ook raad ik je aan voor een grote stevige taart een naar verhouding grotere cake drum te gebruiken, bijvoorbeeld op een taart van 15.2 cm gebakken naar een 25cm cake drum, zeker als je werkt met een stapeltaart van bijvoorbeeld 2 of 3 taarten op elkaar gestapeld. Tussen de taarten adviseer ik dan wel altijd een klein taartkarton of een taartplastic, zodat dit kan rusten op de dowels.

Ik laat het je zien; voor cakeboards of cake drums kan je hier zelf een keuze maken:

https://www.baktotaal.nl/presentatie-en-verpakkingen/cakeboards-en-cakedrums

https://cakebakelove.nl/categorie/drums-boards/

Cake Bake Love heeft ook gave Marmer Cake Boards

De tussenlagen voor een stapeltaart:

Die maak je net zo groot als de taartlaag – dus 15.2 cm afgebakken is 16cm afgesmeerd is op een taartkarton of taartplastic van 16 cm.

Cake Bake Love heeft fijne taart plastics

Cake Bake Love heeft ook met een gat in het midden, ideaal voor het stapelen van meerdere lagen op elkaar zodat je er een centrale dowel in kunt plaatsen

Spuitmondjes

Hier kan ik denk ik wel 20 artikelen over schrijven, daarom houd ik het kort in dit artikel en kom ik erop terug zodat je ook ziet welke spuitmondjes welk effect geven.

De meest populaire spuitmondjes zijn:

  • Wilton 1M
  • Wilton 2D
  • Wilton 6B
  • Wilton 104
  • Wilton 125
  • Wilton 68
  • Tip 1: Elk merk: Wilton, PME, Brand new cake en JEM hebben allemaal hun eigen namen voor soms dezelfde soort spuitmondjes. Qua merk heb ik absoluut geen verschil gemerkt in het gebruik, ik heb spuitmondjes van alle merken. Ik heb RVS en plastic. RVS qua ronde opening spuitmondjes houden wel het beste de vorm vast, dus daar zal ik altijd aanraden RVS spuitmondjes te gebruiken.
  • Tip 2: meestal kan je de naam van het spuitmondje googlen en zijn er youtube tutorials van wat je allemaal met dat spuitmondje kan doen.
  • Tip 3: Russian Nozzles zijn de frustratie niet waard, het lukt nooit zoals op het plaatje.
  • Tip 4: Spuitmondjes met fascinerend ingewikkelde figuren doen het vaak ook niet, houd het simpel en maak zelf de mooiste creaties met simpele spuitmondjes
  • Tip 5: oefen veel! op je aanrechtblad, op een taart dummy, op een spatel, gewoon lekker oefenen qua druk en wat je allemaal ermee kan doen.

Kleurstoffen

Zoals genoemd vind ik gelkleurstoffen van bijvoorbeeld PME, Sugar Flair, en Brand new cake en Wilton fijn werken, en de kleurstoffen op oliebasis van Colour Mill. Baseer de keuze van je kleur niet op merk, maar op de kleur die zij voorschrijven.

https://www.baktotaal.nl/grondstoffen-en-ingredienten/kleurstoffen

https://cakebakelove.nl/categorie/kleurstoffen/

https://www.deleukstetaartenshop.nl/producten/ingredienten/kleurstoffen



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *