Sacher Gugelhupf
Recept uit 1903 en nog steeds een fantastische chocolade Gugelhupf
Ingrediënten
- 210 gr boter
- 210 gr pure chocolade
- 210 gr fijne kristalsuiker
- 55 gr water
- 6 eieren (m)
- 12 gr wijnsteenbakpoeder
- 150 gr patentbloem
- ook nodig: boter en bloem voor de vorm
Methode
- Vet een tulband vorm goed in en bestuif met bloem.
- Verwarm de oven voor op 190 graden Celcius (boven/onder warmte)
- Smelt boter en chocola au-bain-marie (laat het niet te heet worden)
- Voeg de suiker, water en eieren toe en meng alles goed door elkaar
- Zeef bloem en bakpoeder erover en roer alles goed door tot een vloeibaar beslag.
- Giet het chocolade beslag in de ingevette tulbandvorm en bak 45 minuten op 190 graden Celcius tot de cake gaar is van binnen.
- Laat de cake in de vorm afkoelen en stort meh daarna op een bord of plank. Ik legschuif de vorm er dan weer over zodat de cake niet uitdroogt.
Onze ervaringen